Najlepsi młodzi piłkarze Europy już wkrótce zagrają w Gdańsku
W dniach 1-2 grudnia 2018 r. na stadionie Olimpijski Football Club w Gdańsku odbędzie się niepowtarzalne wydarzenie sportowe - Turniej Number One Cup U-13. Wezmą w nim udział najlepsze europejskie drużyny futbolowe od rocznika 2006. Głównym organizatorem wydarzenia jest Hotel Number One w Gdańsku.
2018-11-06, 11:47

Wielkimi krokami zbliża się jedyne w swoim rodzaju święto futbolu. W dniach 1-2 grudnia w Gdańsku fani sportu będą mieli okazję podziwiać rozgrywki najlepszych młodych graczy z całej Europy. Podczas turnieju Number One Cup U-13, który odbędzie się na stadionie Olimpijski Football Club w Gdańsku do walki staną młodzi reprezentanci klubów takich jak: Paris Saint Germain, Inter Mediolan, Juventus Turyn, Wes Ham United, The 8, Everton FC, Feyenoord Rotterdam, Bayer Leverkusen, Karpaty Lwów, 1 FC Frankfurt, Sparta Praga, Sheffield United, Reprezentacja Szkół Walii, Śląsk Wrocław, Zagłębie Lubin, Wisła Kraków czy Jaguar Gdańsk.

Młodzi, maksymalnie 12-letni  piłkarze prezentują umiejętności na światowym poziomie, dzięki czemu turniej Number One Cup U-13 to wspaniałe sportowe widowisko i jedyna w swoim rodzaju okazja, aby podziwiać w akcji tych, którzy będą tworzyć przyszłość ulubionego sportu Polaków i być może już niebawem zyskają światową sławę – mówi Łukasz Pawlina, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu Hotelu Number One.

To już kolejna odsłona turnieju. W ostatnich latach wydarzenie odbywało się w Krośnie i Gdańsku, a głównym organizatorem była firma Profbud. W tym roku po raz pierwszy turniej organizuje Hotel Number One, który mieści się na Wyspie Spichrzów w Gdańsku. Sponsorami wydarzenia są min. Pepsi czy Chef Culinar. Patronat Honorowy nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Gdańsk, Paweł Adamowicz.

Number One Cup U-13 to okazja do świetnej zabawy dla całej rodziny. Poprzednie edycje turnieju cieszyły się dużą popularnością nie tylko wśród zapalonych fanów futbolu, ale także ich bliskich oraz znajomych, którzy doceniają zabawę w niepowtarzalnej atmosferze i chcą poczuć sportowego ducha. Liczymy na wysoką frekwencję i moc energii od kibiców także w tym roku – dodaje Pawlina.

Gwarantem wysokiej jakości rozgrywek jest także miejsce, w którym odbędzie się turniej - Olimpijski Football Club, jeden z najważniejszych obiektów sportowych w Trójmieście i profesjonalny kompleks składający się z: pełnowymiarowego boiska piłkarskiego ze sztuczną trawą 105m x 65m (dzielonego na 7 sektorów), pięć boisk o wymiarach 40m x 20m i dwóch boisk o wymiarach 50m x 30m.

Uczestnictwo w wydarzeniu jest całkowicie bezpłatne.

W dniach 17-18 listopada w Gdańsku odbędzie się turniej eliminacyjny, podczas którego wyłonione zostaną kolejne drużyny biorące udział w głównym turnieju 1-2 grudnia. W listopadzie do pojedynku staną m.in. zawodnicy klubów : Akademia Piłkarska Reissa, KS SEMP Warszawa, FASE Szczecin,  Gryf Wejherowo, Żuri Football Olsztyn, SALOS Szczecin, MOSiR Mińsk Mazowiecki i Korona Kielce.

Hotel Number One, organizator turnieju, to popularny obiekt hotelowy na Wyspie Spichrzów w Gdańsku. Dzięki dużym pokojom (nawet do 30 m2 powierzchni) i udogodnieniom skierowanym ku najmłodszym gościom w hotelu chętnie zatrzymują się rodziny z dziećmi. Hotel słynie także z serwującej wyśmienitą włoską kuchnię restauracji Mamma Mia Zielona Pietruszka oraz bogatej strefy SPA & Wellness. Połączenie czynników, takich jak: różnorodne oferty specjalne, unikalny design wnętrz oraz profesjonalna obsługa sprawiło, że działający od roku 2017 Hotel Number One szybko stał się jednym z najbardziej popularnych hoteli w Trójmieście.

Szczegóły dotyczące wydarzenia znajdują się na stronie: https://www.facebook.com/NumberOneCupGdansk/

Hotel Number One powstał w ramach kompleksu Nowa Motława na Wyspie Spichrzów w Gdańsku. Deweloperem i generalnym wykonawcą wielofunkcyjnego obiektu była notowana na warszawskiej giełdzie spółka Dekpol. Inwestycja składa się z dwóch części – Hotelu Number One, w którym znajdują się 172 pokoje hotelowe oraz 298 Apartamenty Nowa Motława. W nowoczesnym kompleksie zaprojektowano również przestronną strefę wellness z basenem wewnętrznym, saunami, i siłownią. Spójna architektura i design wnętrz hotelu to połączenie pracy wybitnych osobowości reprezentowanych przez pracownie architektoniczne: KD Kozikowski Design, Ideograf Paulina Czurak i Sikora Wnętrza – Jan Sikora.

Dodatkowych informacji udzielają:

Mariusz Skowronek, Tauber Promotion