Grupa Inpro podsumowała wyniki sprzedaży w lutym 2016 r.
Grupa Kapitałowa Inpro zrealizowała przedsprzedaż (rozumianą jako ilość podpisanych umów przedwstępnych netto) w lutym br. na poziomie 49 umów, czyli o ponad 4% więcej, niż w lutym 2015 roku. Narastająco po dwóch miesiącach 2016 r. Grupa Inpro podpisała 72 umowy netto i wydała 94 mieszkania i domy (wzrost o blisko 52%).
2016-03-15, 10:30

Luty to kolejny dobry miesiąc dla Grupy Inpro pod względem liczby wydanych lokali. Systematycznie przekazujemy mieszkania na Osiedlu Wróbla Staw i w ramach zakończonych etapów inwestycji Chmielna Park. Jednocześnie wprowadzamy do sprzedaży nowe inwestycje. Z końcem lutego w ofercie Inpro pojawił się I etap Harmonii Oliwskiej, w przygotowaniu jest również Osiedle Azymut w Gdyni i Osiedle Optima w Gdańsku. Mamy nadzieję, że 2016 rok będzie równie dobry, jak rok ubiegły” - powiedział Rafał Zdebski, Dyrektor handlowy Inpro S.A.

Grupa Inpro w lutym br., podpisując 49 umów netto, osiągnęła o 4% wyższą sprzedaż w porównaniu do lutego 2015 roku. Grupa od początku 2016 roku podpisała 72 umowy netto, czyli o 16% mniej niż w ciągu dwóch pierwszych miesięcy 2015 roku. Po dwóch pierwszych miesiącach 2016 r. ilość wydanych lokali przez Grupę wyniosła 94 mieszkania i domy, czyli o blisko 52% więcej w porównaniu do analogicznego okresu roku poprzedniego.

Marika Żołądek-Banaś