Hotel Grano oferuje inwestorom zyski 5 razy wyższe niż na lokacie.
Hotel Grano to nowy obiekt na gdańskiej mapie inwestycji, który oferuje sprzedaż apartamentów w systemie condo. Model biznesowy przedsięwzięcia opiera się na prostym założeniu – pomnażanie kapitału przy jak najmniejszym zaangażowaniu nabywców. Takie rozwiązanie gwarantuje co najmniej 5% zwrotu ceny netto inwestycji w skali roku i narastająco minimum 75% zwrotu z inwestycji w ciągu 15 pierwszych lat funkcjonowania obiektu.
2018-04-09, 11:31

Hotel Grano i apartamentowiec Grano Residence tworzą nowoczesny kompleks, który powstaje w sercu miasta i jego historycznym zapleczu, na Wyspie Spichrzów. Wybrana lokalizacja nie jest dziełem przypadku – ta malownicza część Gdańska to nie tylko atrakcyjna destynacja turystyczna, ale też świetnie skomunikowana z resztą miasta dzielnica. W ostatnich latach Trójmiasto przyciąga coraz większe rzesze zwiedzających, co pozytywnie wpływa na rentowność realizowanych tu inwestycji.

Architektura budynku nawiązuje do dawnej zabudowy Gdańska, a jego bryła przypominać ma historyczne spichlerze, niegdysiejszy znak rozpoznawczy tego regionu. Jednocześnie obiekt został wyposażony w nowoczesne rozwiązania technologiczne, a architekci zadbali o oryginalny charakter i funkcjonalność hotelowych wnętrz. Hotel Grano będzie posiadał 136 komfortowych pokoi o powierzchni od 21 do 47 m2, które będą dostępne w sprzedaży w systemie condo, a także 9 lokali usługowych.

Na czym polega atrakcyjność proponowanego przez firmę Dekpol rozwiązania? Głównym założeniem jest zagwarantowanie wysokiej stopy zwrotu z inwestycji przy minimalnym zaangażowaniu i trudzie nabywcy. Model biznesowy hotelu zakłada przychody w systemie 50%/50% - aż połowa przychodów z usług noclegowych całego obiektu trafia w ręce inwestujących. Rentowność przedsięwzięcia zabezpieczona jest dodatkowo przez długotrwałą umowę dzierżawy, a fakt współpracy z doświadczonym operatorem hotelowym jest gwarantem profesjonalnie wykonywanych usług i kompleksowej asysty.

Hotel Grano nie jest pierwszą tego typu inwestycją firmy Dekpol – sukces wybudowanego w 2017 roku Hotelu Number One pokazuje, że inwestycje w condo hotele cieszą się obecnie dużą popularnością i charakteryzują wysoką stopą zwrotu. W przypadku Hotelu Grano minimalny gwarantowany zwrot z inwestycji to 5% w skali roku, ale przykład Hotelu Number One pokazuje, że średnioroczny zwrot z ceny netto inwestycji może sięgać nawet 8,5%. Umowa dzierżawy zawiązywana jest na 15 lat – przez ten okres właściciel apartamentu hotelowego odzyska co najmniej 75% kwoty zainwestowanej. Ponadto, nabywcy mogą liczyć nie tylko na zysk z wynajmu, ale też oczekiwać wzrostu wartości nieruchomości w czasie. Bez wątpliwości, taki rodzaj inwestycji zapewnia większy stopień rentowności niż tradycyjne formy pomnażania kapitału – szacuje się także, że to gwarancja aż do 5 razy wyższego zysku niż na lokacie.

Zaletę takiego rozwiązania stanowią także niskie koszty poniesione przez inwestora– wyposażenie apartamentów hotelowych wliczone jest w cenę, a operator pokrywa koszty administracyjne oraz eksploatacyjne zapewniając kompleksową obsługę obiektu i wynajmu apartamentu. Dodatkowo, nabywca apartamentu ma możliwość przebywania w nim przez 14 dni w roku, dzięki czemu może w nim spędzić urlop lub wykorzystać go podczas wyjazdów służbowych. W pozostałe dni w roku apartament, zajmowany przez gości hotelowych, zarabia sam na siebie. Planowane oddanie inwestycji do użytku nastąpi w drugim kwartale 2020 r.

Więcej informacji: www.hotelgrano.pl

Nabywca apartamentu condo w Hotelu Grano w Gdańsku może uzyskać stopę zwrotu z ceny netto inwestycji na poziomie nawet 8,5% rocznie. Powyższe wyliczenia mają charakter wyłącznie reklamowy i poglądowy oraz nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 kc. Wyliczenia zostały oparte przy założeniach: cena wynajmu lokalu 315 zł netto za dobę noclegową oraz 73% obłożenia lokali w skali roku (tj. 255 dni ) przy założeniu wartości sprzedaży wszystkich lokali na poziomie 64 702 000 zł.

Wyliczenia mogą się różnić od rzeczywistych parametrów wynikających z umów. Kupujący musi liczyć się z możliwością spadku wartości zakupionej nieruchomości w czasie jak też nieuzyskania określonego wyniku inwestycyjnego, w związku z zaangażowaniem w condo system, a materiały nie stanowią rekomendacji zawarcia umów.

Wartość średniego oprocentowania lokaty bankowej wynosi: 1,5% Źródło : NBP - stan listopad 2017, - depozyty i inne zobowiązania w PLN dla gospodarstw domowych i instytucji niekomercyjnych działających na rzecz gospodarstw domowych, dotyczy lokat do 2 lat włącznie. http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/statystyka/pieniezna_i_bankowa/oprocentowanie.html

***

Grupa Kapitałowa Dekpol S.A. dynamicznie rozwija się w branży budowlano-deweloperskiej oraz w produkcji sprzętu do maszyn budowlanych. Firma powstała w 1993 r. Posiada nowoczesny park maszynowy oraz wysoko wykwalifikowaną kadrę pracowniczą. Od początku swojej działalności zyskała miano rzetelnej, wzorowo zorganizowanej firmy, profesjonalnie realizującej powierzone zadania z zastosowaniem nowoczesnych technologii. Działalność Grupy Kapitałowej Dekpol S.A. opiera się na trzech głównych segmentach. Największy udział w przychodach zapewniają usługi w zakresie Generalnego Wykonawstwa. Oferta obejmuje bardzo szeroki zakres działania. Firma posiada bardzo duże doświadczenie w realizacji obiektów przemysłowych, użyteczności publicznej, sportowych i rekreacyjnych, czy też obiektów ochrony środowiska. Prowadzi też roboty drogowe, sanitarne i hydrotechniczne. Prężnie rozwijającym się sektorem jest Dział Konstrukcji Stalowych, który realizuje całościowe projekty dla firm krajowych i zagranicznych. Dekpol S.A. jest również producentem łyżek i osprzętów przeznaczonych do maszyn budowlanych. Współpracuje m.in. z CAT, Doosan Bobcat, Volvo i Komatsu. Produkty sprzedawane są do Norwegii, Szwecji, Niemiec i Wielkiej Brytanii, a nawet do Maroka i Australii. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w zakresie wykonywania konstrukcji stalowych firma jest w stanie wyprodukować każdy rodzaj łyżki. Trzecim dynamicznie rozwijanym segmentem Grupy Kapitałowej Dekpol S.A. jest działalność deweloperska. Firma posiada ugruntowaną pozycji w Polsce Północnej. Oferuje mieszkania, apartamenty oraz lokale handlowe. Od stycznia 2015 roku akcje Dekpol S.A. notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.

Dodatkowych informacji udzielają:

Mariusz Skowronek, Tauber Promotion