Grupa INPRO osiągnęła rekordowe wyniki sprzedaży w sierpniu br.
Grupa INPRO w sierpniu br. zrealizowała przedsprzedaż (rozumianą jako ilość podpisanych umów przedwstępnych netto) na poziomie 67 umów. Jest to najlepszy wynik sprzedaży Grupy w 2015 roku. Narastająco po ośmiu miesiącach br. Grupa INPRO podpisała 349 umów przedwstępnych netto wobec 294 w analogicznym okresie roku ubiegłego (wzrost o blisko 19 proc.).
2015-09-09, 09:49

„W bieżącym roku odnotowujemy wysoką sprzedażą mieszkań, przy jednoczesnym wzroście liczby lokali wprowadzonych do oferty. Od początku 2015 roku wprowadziliśmy do sprzedaży
469 mieszkań i domów, do końca roku Grupa INPRO chce wzbogacić ofertę o kolejne
252 mieszkania i domy” –
powiedział Piotr Stefaniak, Prezes Zarządu INPRO SA.

Grupa INPRO w sierpniu br., podpisując 67 umów netto, osiągnęła o ponad 31% wyższą sprzedaż
w porównaniu do sierpnia 2014 roku. Bardzo dobry wynik osiągnęła również Spółka Inpro, sprzedając w minionym miesiącu łącznie 54 mieszkania i domy netto (w rozumieniu umów przedwstępnych), czyli o niemal 23% więcej niż w analogicznym miesiącu roku poprzedniego.

Grupa Inpro od początku 2015 roku podpisała 349 umów netto, czyli o prawie 19% więcej
niż w ciągu ośmiu pierwszych miesięcy 2014 roku. Od stycznia do sierpnia 2015 r. narastająco Grupa wydała 261 mieszkań, czyli o 58% więcej w porównaniu r./r.

Marika Żołądek-Banaś