Bardzo udany rok dla Grupy Inpro
Grupa Kapitałowa Inpro, jeden z czołowych trójmiejskich deweloperów notowany na GPW w Warszawie, podsumowała wyniki sprzedaży na koniec 2015 roku. Od stycznia do grudnia ubiegłego roku Grupa zrealizowała przedsprzedaż (rozumianą jako ilość podpisanych umów przedwstępnych netto) na poziomie 545 umów oraz przekazała łącznie 556 mieszkań i domów.
2016-01-18, 10:50

Grupa Inpro w 2015 roku podpisała łącznie 545 umów netto, czyli o niemal 30% więcej niż
w roku 2014. Spółka Inpro zrealizowała sprzedaż na poziomie 444 umów netto tj. prawie o 27% więcej niż w 2014 roku. W 2015 roku Grupa Inpro przekazała łącznie 556 mieszkań i domów, czyli o ponad 66% więcej niż w 2014 roku, kiedy to Grupa wydała 334 mieszkania.

W samym IV kwartale 2015 roku Grupa Inpro podpisała 140 umów, czyli prawie o 43% więcej niż w analogicznym okresie roku poprzedniego. Sama Spółka Inpro w okresie od października do grudnia ubr. podpisała 101 umów. Grupa Inpro w ostatnich trzech miesiącach 2015 roku wydała 237 mieszkań i domów – jest to najlepszy kwartał Grupy pod względem wydań. Najwięcej lokali (94) wydano w grudniu.

Marika Żołądek-Banaś